• Middag
  • Efterrätt
  • Italienskt
  • Vegetariskt
  • Choklad
  • Fisk & Skaldjur
  • More
Caesarsallad med kyckling & grönkål

Caesarsallad med kyckling & grönkål

En variant på den klassiska Caesarsalladen där romansalladen har bytts ut mot grönkål.

Hemgjord ketchup

Hemgjord ketchup

Passa på att göra hemgjord ketchup nu när tomaterna är i säsong och är riktigt smakrika och saftiga. När du väl har smakat egen ketchup gjord från grunden kommer du aldrig gå tillbaks till köpeketchup. Denna ketchup är nämligen mycket smakrikare, lite kryddigare och inte fullt så söt som den kända klassiska varianten som vi är vana vid. Tips! Prova gärna också att göra ketchup på tomater med olika färger, t ex orange, gul och grön. Tänk dock på att gröna tomater kan vara lite ”torrare” än andra tomater. Efter tomaterna har körts i matberedaren med löken, låt koka i 5-10 minuter. Puréa igen och pressa sen genom en nätsil i en kastrull. Tillsätt kryddor och koka ner enligt receptet. Om man använder andra tomater än röda kan man utesluta purén om man inte vill att färgen ska påverkas.

Sloppy Joes

Sloppy Joes

Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett relativt okänt fenomen i Sverige. Glöm inte var du läste det först – snart är Sloppy Joe hetare än både pulled pork och grönkålschips någonsin var!

Receptet kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman

Kycklingspett med salsa verde

Kycklingspett med salsa verde

Vill man laga laga något enkelt men lite festligare – så det blir nog dessa kycklingspett med salsa verde.

Corn ribs med misosmör och kimchi

Corn ribs med misosmör och kimchi

Här tar vi klassisk amerikanska corn ribs och smaksätter med japansk miso samt koreansk kimchi. En riktig smakrik kombination. Bäst resultat får du om du använder färska majskolvar men det går även bra med förkokta. 

Foto: Helen Pe

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv. 


Vispad mozzarella

Vispad mozzarella

Gillar ni mozzarella? Då kommer ni älska vår krämiga mozzarella. Det är sällan vi får ta del utav nya smakupplevelser nu för tiden men när vi första gången smakade denna blev vi helt tagna. Den var så fantastiskt god – och påminner lite om burrata. Och vet ni vad det bästa är? Den är sjuk enkelt att göra! Det är bara att vispa mozzarella med grädde! Vi gillar att garnera den krämiga mozzarellan med chiliflingor och hackad basilika och servera den med rostade baguetteskivor och körsbärstomater – framförallt nu när man kan skörda solmogna tomater (om man nu har egna tomatplantor).

Friterade vårrullar med anka och plommonsås

Friterade vårrullar med anka och plommonsås

 Idag bjuder vi på denna spännande och lite annorlunda recept – friterade vårrullar med anka och plommon- och ingefärssås.

Det går utmärkt att byta ut ankbröst mot kyckling eller helt enkelt göra vårrullarna vegetariska. Öka då mängden, svamp, morötter och vitkål.

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

Plommonpaj med knäckig kolatäcke och flingsalt

En läcker plommonpaj med knäckigt kolatäcke och en hint av flingsalt. Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Skörde­galette med frukt och bär

Skörde­galette med frukt och bär

”Tager vad man haver” gäller för denna paj. Här har vi skördat päron, äpple, nektariner, hallon, blåbär och björnbär